TUIMEL JUDO

Judo is één van de meest bekende Budo activiteiten ter wereld. Speciaal voor de allerkleinsten van 4 tot 6 jaar wordt er bij judo Duurstede Tuimeljudo gegeven vallen en opstaan zonder te huilen. De docent kan door de handhaving van de lesstructuur en de discipline er voor zorgen dat deze jonge kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen.

De kinderen maken spelenderwijs en in een veilige omgeving, kennis met de beginselen van het Judo. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld valbreken op verschillende manieren en samenwerken met andere kinderen zodat het sociale aspect beter ontwikkeld wordt.

Tuimeljudo is heel goed voor de motorische ontwikkeling van het kind ook goed voor zijn zelfvertrouwen en zijn weerbaarheid en daarnaast kan het kind er prima zijn/haar energie in kwijt. Juist voor deze leeftijd categorie is het belangrijk om te leren samenwerken met andere kinderen omdat ze erg IK georiënteerd zijn.

In de lessen oefenen de kinderen met elkaar. Per jaar zijn er twee kijklessen zodat ook de ouders en familie kunnen zien wat de kinderen allemaal geleerd hebben. Tijdens de kijklessen doen de leerlingen een ‘examen’.

Alle kinderen doen mee aan het examen en het is natuurlijk niet mogelijk dat de kinderen hiervoor zakken. Op het examen kunnen de Judoka’s een gekleurde Tijger verdienen voor op hun Pak met een diploma! Op deze manier sluit het Tuimeljudo uitstekend aan op de Jeugd judolessen bij Judo Duurstede