CLOSE COMBAT

Realistische zelfverdediging

Realistische zelfverdediging is een praktijkgerichte zelfverdedigingsvechtsport. Je leert technieken waarmee je je al snel veiliger voelt op straat. Mocht je het ooit nodig hebben dan sta je je ‘mannetje’. Bij ons kun je trainen op die situaties die je nooit hoopt mee te maken, maar waar je jammer genoeg dagelijks over in de krant leest.

Realistische zelfverdediging is voor mannen, vrouwen, jongens en meiden vanaf 16 jaar. Een goede gezondheid is zoals bij iedere sport gewenst. We trainen met hogere en lagere niveaus sporters door elkaar heen en altijd vanuit veiligheid en respect. Je komt om te leren en plezier te hebben.

Al vanaf het begin leer je naast trappen en -stoten, technieken tegen de meest voorkomende aanvallen. Naarmate je meer gevorderd bent, komen daar technieken bij tegen bijvoorbeeld meerdere aanvallers, aanvallen met wapens en vele andere zaken. De technieken die je bij ons leert komen voort uit diverse militaire systemen en vechtsporten. Wij hebben daarbij de focus gelegd op effectieve en eenvoudig te leren technieken.

We trainen ongewapende en gewapende verdedigingen. Het trainen met oefenmessen en stokken is een standaard onderdeel van deze sport. Verder is met een beetje creativiteit vrijwel ieder voorwerp in je omgeving te gebruiken als zelfverdedigingswapen. Tijdens de trainingen leer je hier meer over.

We sluiten de les meestal af met scenariotraining. Door te oefenen op realistische scenario’s zal je steeds effectiever reageren. Vanzelfsprekend vindt dit alles plaats in een veilige en respectvolle omgeving. Naast je fysieke weerbaarheid zal je daardoor ook mentaal weerbaarder worden. En dat straal je uit!

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust langs voor een proefles.

Wil je een gratis proefles volgen?

Leuk dat je met ons mee wil trainen! Stuur ons een bericht met je naam, telefoonnummer en welke les je graag wil volgen.