KICKBOKSEN

WAT IS KICKBOKSEN?

Kickboksen is een vechtsport waarbij bokstechnieken worden gecombineerd met trappen en knieën. Het is afgeleid van het klassieke Muay Thai uit Thailand en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de sport zoals die nu is. Het is een harde sport die steeds populairder wordt bij het grote publiek. Elk weekend zijn er meerdere vechtsportgala’s en tegenwoordig wordt er in elke stad wel kickboksen getraind. Zo ook bij René Sports in Wijk bij Duurstede.

De lessen
De lessen, die bij ons worden gegeven zijn voor iedereen: jong/oud, ervaren/onervaren. Er wordt rekening gehouden met het niveau en de wensen van de leden. Het is een perfecte sport om aan uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, snelheid en zelfvertrouwen te werken. De een wil puur trainen om zijn of haar conditie te verbeteren, terwijl de ander ambities heeft om wedstrijden te gaan vechten. René Sports biedt voor iedereen een goede basis.

Er zijn twee niveaugroepen, namelijk de beginners en gevorderden. Er wordt in beide groepen veel op techniek getraind. Allerlei verschillende combinaties van trappen, stoten en knieën worden aangeleerd. Het sparren gebeurt rustig, op techniek. We streven naar veiligheid en zo min mogelijk blessures. In onze dojo heerst een grote mate van respect voor elkaar; er wordt hard getraind en er is een goede sfeer.

Zie ook:

Wil je een gratis proefles volgen?

Leuk dat je met ons mee wil trainen! Stuur ons een bericht met je naam, telefoonnummer en welke les je graag wil volgen.