WAT IS JUDO?

Judo is sporten en leren tegelijk. Judo is een vechtsport, maar het is geen gevaarlijke sport. Kinderen leren hun lichaam te gebruiken, zichzelf te beheersen, om te gaan met agressie, maar ook anderen met respect te behandelen. Ze leren zichzelf te verdedigen, waardoor ze zich zelfverzekerder voelen en weerbaarder worden. Op judo leren ze technieken om op een goede manier te vallen. Dit valbreken is zeker voor kinderen heel erg belangrijk.

Bovenstaande aspecten zijn ook buiten de judo-sport in het dagelijkse leven zeer bruikbaar, daarom beginnen we al met lesgeven vanaf 4 jaar.

Judo is zeer veelzijdig. Alle facetten van het bewegen (rennen, draaien, keren, werpen, vallen e.d.) komen bij judo tot uiting. Daarbij worden judo-technieken zowel staand, op de grond, maar ook links- als rechtshandig uitgevoerd.

Nieuwe leden zijn altijd welkom en mogen geheel vrijblijvend de eerste 3 lessen gratis meedoen. Zo kan jezelf ervaren of judo ook jouw sport is.

Wil je een gratis proefles volgen?

Leuk dat je met ons mee wil trainen! Stuur ons een bericht met je naam, telefoonnummer en welke les je graag wil volgen.