JIU JITSU

WAT IS JIU JITSU?

Jiu Jitsu is een eeuwen oude Japanse vechtkunst. Het was onderdeel van de training van de Samurai (de Japanse ridders) die op het slagveld ook zonder hun wapens moesten kunnen overleven. Later is het Jiu Jitsu meer en meer ontwikkeld tot een zelfverdedigingssysteem wat het tot vandaag de dag ook nog is. In de loop van de tijd zijn er ook andere bekende sporten ontstaan uit het Jiu Jitsu, zoals het Judo en Aikido.

De technieken uit het Judo en Aikido komen dan ook voor een groot deel terug in de Jiu Jitsu-lessen zoals die op vrijdagavond in de dojo gegeven worden. Maar naast de worpen en klemmen uit het Judo en Aikido komen er ook trappen en stoten voor zoals in het karate geoefend wordt.

De lessen zijn ongeveer vanaf de leeftijd van 10 jaar te volgen, waarbij niet alleen het zelfverdedigingaspect van Jiu Jitsu getraind wordt, maar ook de discipline en respect die komen kijken bij het beoefenen van een Japanse vechtsport.

Nieuwe leden zijn altijd welkom en mogen geheel vrijblijvend de eerste drie lessen gratis meedoen.

Wil je een gratis proefles volgen?

Leuk dat je met ons mee wil trainen! Stuur ons een bericht met je naam, telefoonnummer en welke les je graag wil volgen.